Bring kunnskapen din ett skritt videre på besøkssenteret!

På sydspissen av Tjøme, Verden Ende ligger besøkssenteret for Færder nasjonalpark. Senteret ble åpnet av H.M. Dronning Sonja den 26. juni 2015. Senteret står på samme sted som den gamle restauranten på Verdens Ende. Tjøme kommune var ansvarlig for byggingen etter tegninger fra arkitektfirma Ole Roald AS. Rullesteinfasaden fra den opprinnelige restauranten er bevart, og føyet sammen med nye og spennende elementer som ”Færder-aksen” og rotunden med kompassrose i øverste etasje.

Senteret skal informere og skape engasjement og aktivitet rundt nasjonalparken. Attraksjonen ”På kanten av havet” tilbyr besøkende en informativ og nyskapende opplevelse. Egne opplegg for skoleundervisning. Nasjonalparksenteret er også et samlingspunkt for forskning og forvaltning.

Adresse

Helgerødveien 590
3145 Tjøme

Åpningstider

Til 15. august:
Mandag – Søndag kl. 10 – 18

15. august – 15. september:
Tirsdag – Søndag kl. 10 – 18

Billettpriser – På kanten av havet

Voksen inkl. ett barn: kr. 90.-
Barn: kr. 45.-
Honnør: kr. 45.-

Attraksjonen

Attraksjonen er en interaktiv digital utstilling som handler om livet i nasjonalparken, både over og under vann. Rotunden i første etasje viser livet under vann. Her har publikum har selv mulighet til å vise utfallet av panoramafilmen som vises. Et nettbrett vil guide gjestene gjennom attraksjonen og gi mulighet til temafordypning. I øverste etasje er det den naturlige 360 graders utsikten som dominerer. Her vil publikum få informasjon om det vi finner over havoverflaten i nasjonalparken. Man kan også forsøke seg på en quiz der man kan vinne en premie.

Attraksjonen er utviklet for Færder nasjonalpark av Expology AS. 

Butikk

Billetter til utstillingen ”På kanten av havet” kjøpes i butikken i resepsjonen. Her kan du også kjøpe litteratur, lokale produkter i ull og tre, postkort og profilprodukter. Her kan du også melde deg på naturvandringer og organiserte aktiviteter og tilbud.

Vi tilbyr også krabbefiske og snorkling i undervannsløype. Påmelding og leie av utstyr i resepsjonen, tlf. 335 07 600.
Våre blide medarbeidere hjelper deg gjerne!

Omvisning og guidet tur

Det organiseres også guidede turer i området rundt nasjonalparksenteret med våre lokalkjente natureksperter/nasjonalparkverter, her illustrert med vår maskot Pelle Strand.

Bak Pelle Strand står kunstnerene Kari Prestgaard og Astor Andersen. Materialene i Pelle Strand er av marint søppel.

Se liste over alle nasjonalparkverter

Seminar og kurs

Færder nasjonalparksenter vil annonsere kommende kurs og seminarer på www.faerdernasjonalpark.no, samt våre Facebooksider: www.facebook.com/faerdernasjonalparksenter

Senteret kan også leies til slike formål utenom ordinær åpningstid. Send en forespørsel på vår bookingside.

Undervisning

Nasjonalparken vil tilby undervisning i natur og miljø, friluftsliv og kulturhistorie. Undervisningstilbudet skal være fleksibelt og kunne brukes både i klasserommene, i nasjonalparksenteret og ute i felt. Tilbudet skal dekke alle alderstrinn, fra barnehage til universitet og høgskoler. Tilbudet vil utvides trinnvis.

Her er vår maskot Pelle Strand ute å orienterer seg i naturen.
Pelle Strand er laget av marint søppel av kunstnerne Kari Prestgaard og Astor Andersen

Organisering


Færder nasjonalparksenter er organisert som et interkommunalt selskap

Administrasjon

Daglig leder: Bente Molvig
Driftsleder / Booking: Linda Yuen

 

Nasjonalparksenterets styre:

Mari Thjømøe (styreleder)

Harald Ole Loeng (nestleder)

Olav Orheim

Liv-Marit Hansen

Vidar Ullenrød

Per Eivind Johansen (vara)

Representantskap:

Bente Bjerke Kleppe (ordfører Tjøme)

Roar Jonstang (ordfører Nøtterøy)

Petter Berg (ordfører Tønsberg)

 

Eierskap:

Bygget eies av Tjøme kommune, med Færder nasjonalparksenter IKS og Verdens Ende Spiseriet som leietagere i hver sin del. Færder nasjonalparksenter IKS er et interkommunalt selskap som eies av Tjøme, Nøtterøy og Tønsberg kommuner med tre like andeler. Nasjonalparksenteret mottok sin autorisasjon fra Miljødirektoratet den 21. juni 2016.