Bring kunnskapen din ett skritt videre på besøkssenteret!

Besøkssenter Færder nasjonalpark skal informere og skape engasjement og aktivitet rundt nasjonalparken. Dette gjør vi gjennom arrangementer, naturveiledning for barnehager og skoler, utlån av aktivitets-sekker med feltutstyr, guidede turer, aktivitets-kafe og vår digitale, interaktiv utstilling ”På kanten av havet”. I tillegg er besøkssenteret et samlingspunkt for forskning og forvaltning. Her kan store og små ha en lærerik og morsom heldagsopplevelse sammen i storslagen natur. Du finner oss på sydspissen av Tjøme, Verden Ende. Velkommen!

 

Besøkssenteret ble åpnet av H.M. Dronning Sonja den 27. juni 2015 og står på samme sted som den gamle restauranten på Verdens Ende. Tjøme kommune var ansvarlig for byggingen etter tegninger fra arkitektfirma Ola Roald AS. Rullesteinfasaden fra den opprinnelige restauranten fra 1932 er bevart, og føyet sammen med nye og spennende elementer som ”Færder-aksen” og rotunden med kompassrose i øverste etasje.

Åpningstider

16. des – 10. jan: Stengt
11. jan – 10. mai: lør – søn kl 12 – 16

Egne åpningstider i vinterferie, påskeferie og høstferie.
Skoleklasser og grupper tas i mot uavhengig av åpningstid.

Videregående skole

På besøkssenter Færder nasjonalpark er store og små velkomne til å lære mer om Færder nasjonalpark og livet i havet gjennom lek, aktiviteter og litteratur! I øvre etasje er det spill-kafé, tegnekrok og mange spennende bøker. Her kan hele familien kose seg sammen, med noe å gjøre for både de store og de små. Alt til den spektakulære utsikten over Verdens Ende.  I første etasje finner du vår interaktive digitale utstilling som handler om livet i nasjonalparken, både over og under vann. Her kan du bli med under overflaten og «redde» havet fra forurensning, stillehavesøsters og spøkelses-garn ved hjelp av dine egne kroppsbevegelser. I tillegg låner vi ut nettbrett med spennende fakta om naturen og kulturen i nasjonalparken og en quiz der man kan vinne en premie.

For påmelding: Send mail til cecilie@ferdernasjonalparksenter.no

Barneskole

Besøkssentertet tilbyr gratis undervisning i temaene natur og miljø, friluftsliv og kulturhistorie. Vi har opplegg for barn i barnehage og elever opp til og med videregående skole. Undervisningen er forankret i rammeplan og læreplaner og baserer seg på lek og aktiviteter både inne på senteret og ute i felt.

Kan dette være noe for din klasse? Ta kontakt med naturveileder Cecilie Notø på cecilie@ferdernasjonalparksenter.no.

Her er vår maskot Pelle Strand ute og orienterer seg i naturen.
Pelle Strand er laget av marint søppel av kunstnerne Kari Prestgaard og Astor Andersen

Photo: Prestgaard / Andersen

Se liste over alle nasjonalparkverter

Ungdomsskole

Billetter til utstillingen ”På kanten av havet” kjøpes i butikken i resepsjonen. Her kan du også kjøpe litteratur, lokale produkter i ull og tre, postkort og profilprodukter. Her kan du også melde deg på naturvandringer og organiserte aktiviteter og tilbud.
Våre blide medarbeidere hjelper deg gjerne!

 

Photo: Linda Mills

Se liste over alle nasjonalparkverter

Videregående skole

I sommerhalvåret arrangerer vi guidede turer i området rundt besøkssenteret med våre lokalkjente natureksperter/nasjonalparkverter. Informasjon om dette finner du på vår facebookside. Disse kan også leies inn til private turer. Her illustrert med vår maskot Pelle Strand.

Bak Pelle Strand står kunstnerene Kari Prestgaard og Astor Andersen. Materialene i Pelle Strand er av marint søppel.

Photo: Prestgaard / Andersen

Se liste over alle nasjonalparkverter