VELKOMMEN TIL BESØKSSENTER FÆRDER NASJONALPARK

Bli kjent med naturen og historien i Færder nasjonalpark! Besøkssenteret tilbyr utstillinger, undervisning, arrangementer og guidede turer for å formidle om den praktfulle naturen over og under vann, og den spennende kulturhistorien som strekker seg flere tusen år tilbake i tid. Her kan store og små ha en lærerik og morsom heldagsopplevelse sammen i storslagen natur.  I tillegg er besøkssenteret et samlingspunkt for forskning og forvaltning.

Du finner oss på sydspissen av Tjøme, Verden Ende. Velkommen!

Åpningstider 2023

Tirsdag – søndag kl. 12 – 16

NB. Åpningstider er sesongbaserte og endres gjennom året. 

Egne åpningstider i vinterferie, påskeferie og høstferie, Kristi himmelfartsdag og pinse.

Skoleklasser og grupper tas i mot uavhengig av åpningstid.

Billettpriser

Gratis entre til besøkssenterets lokaler med utstillinger, utsikt, informasjon og butikk med utvalgte varer knyttet til nasjonalparken, kaffe og is.

Kommende arrangementer 2023

Lørdag 26. august kl 12 – 16: Færderdagen for hele familien 

Søndag 27. august: Barneforestilling «Torsketromming»

Søndag 27. august: Foredrag «Torsketromming» 

Lørdag 2. september: Små kokker i stor natur

Søndag 3. september: Ut på tur i høstlig natur

Lørdag 9. september: Under lupen 

Opplevelser på besøkssenteret

Velkommen til naturveiledning om Færder nasjonalpark både inne og ute! Besøkssenteret byr på mange gøyale og spennende aktiviteter for store og små. Gjennom året tilbyr vi familiearrangementer, guidede turer, utlån av aktivitetssekker og mer. Vi har også publikumsdager i vinter- og høstferier, samt noen helger gjennom året. Inne på besøkssenteret finner du også et utvalg av lokalproduserte varer, kaffe og is.

LØRDAG 26. AUGUST ER DET FÆRDERDAGEN 2023! Dette blir en familievennlig aktivitetsdag med læring og opplevelser om natur, friluftsliv og kystkultur, samtidig som vi markerer 10-års-jubileet til Færder nasjonalpark. Vi lover mange aktiviteter, kos og hygge både ute og innendørs på Verdens Ende.Følg med på vår Facebook-side for mer info.

Undervisning

Besøkssentertet tilbyr gratis undervisning i temaene natur og miljø, friluftsliv og kulturhistorie. Vi har opplegg for barn i barnehage og elever opp til og med videregående skole. Undervisningen er forankret i rammeplan og læreplaner og baserer seg på lek og aktiviteter både inne på senteret og ute i felt.

Kan dette være noe for din klasse? Ta kontakt med naturveileder Daniel Etnestad på daniel@ferdernasjonalparksenter.no.

Her er vår maskot Pelle Strand ute og orienterer seg i naturen.
Pelle Strand er laget av marint søppel av kunstnerne Kari Prestgaard og Astor Andersen

Photo: Prestgaard / Andersen

Les mer

Utleie og kurs/konferanse på Verdens Ende

Fra vårt 360° panoramarom er det utsikt til det ikoniske Vippefyret & Færder Fyr, den spektakulære skjærgården og det unike landskapet i nasjonalparken. Dette gir gode rammer for en vellykket konferanse, seminar eller annet type utleie som jubileer, bryllup og vielser.

Restauranten Spiseriet Verdens Ende ligger i samme bygg og serverer kortreist og sesongvarierte måltider fra sitt kjøkken.

Mer info ved epost: heidi@ferdernasjonalparksenter.no eller mobil 970 22441.

Photo: Strobe Foto

Les mer

Omvisning og guidet tur

I sommerhalvåret arrangerer vi guidede turer i området rundt besøkssenteret med våre lokalkjente natureksperter/nasjonalparkverter. Informasjon om dette finner du på vår facebookside. Disse kan også leies inn til private turer. Her illustrert med vår maskot Pelle Strand.

Bak Pelle Strand står kunstnerene Kari Prestgaard og Astor Andersen. Materialene i Pelle Strand er av marint søppel.

Photo: Prestgaard / Andersen

Butikk

Velkommen til butikk og utsikt i vårt panoramarom! Her kan du nyte horisonten i 360 grader, kjøpe litteratur, lokale produkter i ull og tre, profilprodukter, kaffe og is. Her kan du også melde deg på naturvandringer og organiserte aktiviteter og tilbud. Våre blide medarbeidere informerer deg gjerne om Færder nasjonalparks natur og historie.

 

Photo: Linda Mills

Organisering


Besøkssenter Færder nasjonalpark er organisert som et interkommunalt selskap

Administrasjon

Daglig leder: Heidi Karoline Storm

Naturveileder: Cecilie Notø

 

Besøkssenterets styre:

Styreleder: Vidar Ullenrød

Nestleder: Anne Holm Moen

Inger Marie Gulliksen

Even Moland

Øyvind Hagen

Representantskap:

Leder:  Jon Sannes Andersen, ordfører Færder kommune

Nestleder: Anne Rygh Pedersen, ordfører Tønsberg kommune

Richard Fossum

Steinar Solum

Tom Mello

Lise Mandal

 

Eierskap:

Bygget eies av Færder kommune, med Færder nasjonalparksenter IKS og Verdens Ende Spiseriet som leietagere i hver sin del. Færder nasjonalparksenter IKS er et interkommunalt selskap som eies av Færder og Tønsberg kommuner med to like andeler. Nasjonalparksenteret mottok sin autorisasjon fra Miljødirektoratet den 21. juni 2016 og ble reautorisert for fem nye år i 2019.