Bring kunnskapen din ett skritt videre på besøkssenteret!

Besøkssenter Færder nasjonalpark skal informere og skape engasjement og aktivitet rundt nasjonalparken. Dette gjør vi gjennom arrangementer, naturveiledning for barnehager og skoler, utlån av aktivitets-sekker med feltutstyr, guidede turer og utstillinger. I tillegg er besøkssenteret et samlingspunkt for forskning og forvaltning. Her kan store og små ha en lærerik og morsom heldagsopplevelse sammen i storslagen natur.

Du finner oss på sydspissen av Tjøme, Verden Ende. Velkommen!

Åpningstider

27. sept – 21. des: lørdag – søndag kl. 12 – 16

Besøkssenteret har stengt i julen

Egne åpningstider i vinterferie, påskeferie og høstferie.
Skoleklasser og grupper tas i mot uavhengig av åpningstid.

Billettpriser

Grunnet korona-situasjonen er det gratis entre til besøkssenterets lokaler med utstillinger, utsikt, informasjon og butikk med utvalgte varer knyttet til nasjonalparken, kaffe og is.

Opplevelser på besøkssenteret

Velkommen til naturveiledning om Færder nasjonalpark både inne og ute! Besøkssenteret byr på mange gøyale og spennenende aktiviteter for store og små. Inne på senteret har vi utstillingene «Ting om tang og tare», «Dyrene i nasjonalparken» og «Frisk Oslofjord», i tillegg til butikk med et utvalg produkter knyttet til nasjonalparken, kaffe og is. Vi arrangerer gratis høstferiegøy i uke 40 og 41 i 2021! Gjennom året tilbyr vi blant annet familiearrangementer, guidede turer, utlån av aktivitetssekker. Les mer om dette på vår Facebookside.

Undervisning

Besøkssentertet tilbyr gratis undervisning i temaene natur og miljø, friluftsliv og kulturhistorie. Vi har opplegg for barn i barnehage og elever opp til og med videregående skole. Undervisningen er forankret i rammeplan og læreplaner og baserer seg på lek og aktiviteter både inne på senteret og ute i felt.

Kan dette være noe for din klasse? Ta kontakt med naturveileder Cecilie Notø på cecilie@ferdernasjonalparksenter.no.

Her er vår maskot Pelle Strand ute og orienterer seg i naturen.
Pelle Strand er laget av marint søppel av kunstnerne Kari Prestgaard og Astor Andersen

Photo: Prestgaard / Andersen

Les mer

Utleie og kurs/konferanse på Verdens Ende

Fra vårt 360° panoramarom er det utsikt til det ikoniske Vippefyret & Færder Fyr, den spektakulære skjærgården og det unike landskapet i nasjonalparken. Dette gir gode rammer for en vellykket konferanse, seminar eller annet type utleie som jubileer, bryllup og vielser.

Restauranten Spiseriet Verdens Ende ligger i samme bygg og serverer kortreist og sesongvarierte måltider fra sitt kjøkken.

Mer info ved epost: heidi@ferdernasjonalparksenter.no eller mobil 970 22441.

Photo: Strobe Foto

Les mer

Omvisning og guidet tur

I sommerhalvåret arrangerer vi guidede turer i området rundt besøkssenteret med våre lokalkjente natureksperter/nasjonalparkverter. Informasjon om dette finner du på vår facebookside. Disse kan også leies inn til private turer. Her illustrert med vår maskot Pelle Strand.

Bak Pelle Strand står kunstnerene Kari Prestgaard og Astor Andersen. Materialene i Pelle Strand er av marint søppel.

Photo: Prestgaard / Andersen

Se liste over alle nasjonalparkverter

Butikk

Velkommen til butikk og utsikt i vårt panoramarom! Her kan du nyte horisonten i 360 grader, kjøpe litteratur, lokale produkter i ull og tre, profilprodukter, kaffe og is. Her kan du også melde deg på naturvandringer og organiserte aktiviteter og tilbud. Våre blide medarbeidere informerer deg gjerne om Færder nasjonalparks natur og historie.

 

Photo: Linda Mills

Organisering


Færder nasjonalparksenter er organisert som et interkommunalt selskap

Administrasjon

Daglig leder: Bente Molvig

Naturveileder: Cecilie Notø

Prosjektleder kurs og konferanse: Heidi Karoline Storm

 

 

Nasjonalparksenterets styre:

Styreleder: Vidar Ullenrød

Nestleder: Per-Eivind Johansen

Inger Marie Gulliksen

Anne Holm Moen

Øyvind Hagen

Representantskap:

Leder:  Jon Sannes Andersen, ordfører Færder kommune

Nestleder: Anne Rygh Pedersen, ordfører Tønsberg kommune

Richard Fossum

Steinar Solum

Tom Mello

Lise Mandal

 

Eierskap:

Bygget eies av Færder kommune, med Færder nasjonalparksenter IKS og Verdens Ende Spiseriet som leietagere i hver sin del. Færder nasjonalparksenter IKS er et interkommunalt selskap som eies av Færder og Tønsberg kommuner med to like andeler. Nasjonalparksenteret mottok sin autorisasjon fra Miljødirektoratet den 21. juni 2016.