Bring kunnskapen din ett skritt videre på besøkssenteret!

Besøkssenter Færder nasjonalpark skal informere og skape engasjement og aktivitet rundt nasjonalparken. Dette gjør vi gjennom arrangementer, naturveiledning for barnehager og skoler, utlån av aktivitets-sekker med feltutstyr, guidede turer, aktivitets-kafe og vår digitale, interaktiv utstilling ”På kanten av havet”. I tillegg er besøkssenteret et samlingspunkt for forskning og forvaltning. Her kan store og små ha en lærerik og morsom heldagsopplevelse sammen i storslagen natur.

På grunn av korona-situasjonen er dessverre den digitale utstillingen og aktivitets-kafeen midlertidig utilgjengelig.

Du finner oss på sydspissen av Tjøme, Verden Ende. Velkommen!

Åpningstider

13. mai – 16. juni: tors- søn kl 12.00 – 16.00

17. mai STENGT

17. juni –  22. august: alle dager kl 11 – 17 

Egne åpningstider i vinterferie, påskeferie og høstferie.
Skoleklasser og grupper tas i mot uavhengig av åpningstid.

Billettpriser – På kanten av havet

Pga koronasituasjonen er det et redusert utstillingstilbud. Dermed er det ingen inngangsbillett, men gratis entre til butikk, panoramarom og utstillinger  i 2. etasje.

Voksen inkl. ett barn: kr. 90.-
Barn: kr. 45.-
Honnør: kr. 70.-
Ledsager: (bruker betaler full pris og har ledsagerbevis).  0,-
Kun besøk i rotunden m/nettbrett: 50,-
Større grupper: Ta kontakt.

Opplevelser på besøkssenteret

På besøkssenter Færder nasjonalpark er store og små velkomne til å lære mer om Færder nasjonalpark og livet i havet gjennom lek, aktiviteter og litteratur! I øvre etasje er det spill-kafé, tegnekrok og mange spennende bøker. Her kan hele familien kose seg sammen, med noe å gjøre for både de store og de små. Alt til den spektakulære utsikten over Verdens Ende.  I første etasje finner du vår interaktive digitale utstilling som handler om livet i nasjonalparken, både over og under vann. Her kan du bli med under overflaten og «redde» havet fra forurensning, stillehavesøsters og spøkelses-garn ved hjelp av dine egne kroppsbevegelser. I tillegg låner vi ut nettbrett med spennende fakta om naturen og kulturen i nasjonalparken og en quiz der man kan vinne en premie.

Nb! Pga koronasituasjonen er det kun butikken som er åpen. Denne er flyttet til 2. etasje og det er derfor ikke noen inngangsbillett per nå.

Attraksjonen er utviklet for Færder nasjonalpark av Expology AS og er finansiert med tilskudd fra Sparebankstiftelsen DNB, Miljødirektoratet, Vestfold Fylkeskommune og Sparebank 1 Nøtterøy-Tønsberg.

Undervisning

Besøkssentertet tilbyr gratis undervisning i temaene natur og miljø, friluftsliv og kulturhistorie. Vi har opplegg for barn i barnehage og elever opp til og med videregående skole. Undervisningen er forankret i rammeplan og læreplaner og baserer seg på lek og aktiviteter både inne på senteret og ute i felt.

Kan dette være noe for din klasse? Ta kontakt med naturveileder Cecilie Notø på cecilie@ferdernasjonalparksenter.no.

Her er vår maskot Pelle Strand ute og orienterer seg i naturen.
Pelle Strand er laget av marint søppel av kunstnerne Kari Prestgaard og Astor Andersen

Photo: Prestgaard / Andersen

Les mer

Utleie og kurs/konferanse på Verdens Ende

Fra vårt 360° panoramarom er det utsikt til det ikoniske Vippefyret & Færder Fyr, den spektakulære skjærgården og det unike landskapet i nasjonalparken. Dette gir gode rammer for en vellykket konferanse, seminar eller annet type utleie som jubileer, bryllup og vielser.

Restauranten Spiseriet Verdens Ende ligger i samme bygg og serverer kortreist og sesongvarierte måltider fra sitt kjøkken.

Mer info ved epost: heidi@ferdernasjonalparksenter.no eller mobil 970 22441.

Photo: Strobe Foto

Les mer

Omvisning og guidet tur

I sommerhalvåret arrangerer vi guidede turer i området rundt besøkssenteret med våre lokalkjente natureksperter/nasjonalparkverter. Informasjon om dette finner du på vår facebookside. Disse kan også leies inn til private turer. Her illustrert med vår maskot Pelle Strand.

Bak Pelle Strand står kunstnerene Kari Prestgaard og Astor Andersen. Materialene i Pelle Strand er av marint søppel.

Photo: Prestgaard / Andersen

Se liste over alle nasjonalparkverter

Butikk

Billetter til utstillingen ”På kanten av havet” kjøpes i butikken i resepsjonen. Her kan du også kjøpe litteratur, lokale produkter i ull og tre, postkort og profilprodukter. Her kan du også melde deg på naturvandringer og organiserte aktiviteter og tilbud.
Våre blide medarbeidere hjelper deg gjerne!

 

Photo: Linda Mills

Organisering


Færder nasjonalparksenter er organisert som et interkommunalt selskap

Administrasjon

Daglig leder: Bente Molvig

Naturveileder: Cecilie Notø

Prosjektleder kurs og konferanse: Heidi Karoline Storm

 

 

Nasjonalparksenterets styre:

Styreleder: Vidar Ullenrød

Nestleder: Per-Eivind Johansen

Inger Marie Gulliksen

Anne Holm Moen

Øyvind Hagen

Representantskap:

Leder:  Jon Sannes Andersen, ordfører Færder kommune

Nestleder: Anne Rygh Pedersen, ordfører Tønsberg kommune

Richard Fossum

Steinar Solum

Tom Mello

Lise Mandal

 

Eierskap:

Bygget eies av Færder kommune, med Færder nasjonalparksenter IKS og Verdens Ende Spiseriet som leietagere i hver sin del. Færder nasjonalparksenter IKS er et interkommunalt selskap som eies av Færder og Tønsberg kommuner med to like andeler. Nasjonalparksenteret mottok sin autorisasjon fra Miljødirektoratet den 21. juni 2016.