Færder nasjonalparksenter sørger for at skoleklasser i barneskolen lærer seg å bli bedre kjent med livet i fjæra. Nå får nasjonalparken tildelt redningsvester fra If Trygghetsfond.
Færder nasjonalparksenter er en av Norges mest besøkte nasjonalparker. Den ligger i Ytre Oslofjorden, og omfatter 340 kvadratkilometer med fastland, øyer, skjær og havbunn i Tjøme og Nøtterøy kommuner.
-Færder nasjonalparksenter ligger vakkert til Verdens Ende på Tjøme. Her samarbeider vi med blant annet Oslofjorden friluftsråd og mange andre aktører om arrangementer og naturveiledning, skriver Bente Molvig i Færder Nasjonalparksenter i søknaden til If Trygghetsfond.
-Nå jobber vi spesielt med å utvikle egne natur veiledningsopplegg for skoleklasser på barneskolen.
Verdens Ende har en spennende natur med flotte svaberg og stedet er et godt utgangspunkt for aktiviteter i vannkanten. En forutsetning for disse aktivitetene er at barna er tilstrekkelig sikret. Vi ønsker derfor å anskaffe redningsvester til bruk av klasser som har naturveiledning i strandkanten, og håper If Trygghetsfond kan bidra, skriver Molvig i søknaden.
– Vi får svært mange og svært gode søknader til Trygghetsfondet, og det er sterk konkurranse om midlene hver måned. Søknaden fra Færder nasjonalparksenter pekte seg raskt ut som en av månedens vinnere. Sjøliv, barn og redningsvest henger så naturlig sammen, sier Emma Elisabeth Vennesland, ass. informasjonsdirektør i if Skadeforsikring, som selv sitter i juryen i if Trygghetsfond.
– Det er viktig at barn som ferdes på og nær sjøen bruker redningsvest tilpasset sin alder og vekt. Vi er veldig glad for å kunne medvirke til at barn og ungdom som besøker Færder, og som beveger seg i strandkanten er riktig sikret, sier Andreas Kjølner Hansen i Vestfold Forsikringssenter/If i Tønsberg.
-Både Tjøme, Nøtterøy og Tønsberg er kystkommuner, og det er viktig at barna lærer å ferdes sikkert på og ved sjøen fra de er små. Det vil medvirke til at de både får kunnskap om sjølivets gleder, men også farer. God læring gir god mestring på sjøen. Redningsvest er viktig å bruke for både små og store, og vi ser ikke bort fra at barna også kommer til å være gode «påvirkningsagenter» overfor sine foreldre når det gjelder vestbruk, sier Andreas Kjølner Hansen i Vestfold Forsikringssenter/If.
Tildelingen av 30 redningsvester fra If Trygghetsfond har en verdi på rundt 18.000 kroner.
If har et Trygghetsfond, som hver måned deler ut kr 50.000 til skadeforebyggende eller skadereduserende tiltak i nærmiljøet. Støtten gis til foreninger, organisasjoner, klubber og lignende.
If Trygghetsfond er en del av det skadeforebyggende programmet til If. Fra fondet ble etablert i 2005 og frem til og med 2016, har det kommet inn 5.422 søknader om midler. If har delt ut 7,1 millioner kroner, og støttet 624 lokale tiltak.
If Trygghetsfond har i løpet av årene støttet et bredt spekter av lokale trygghetstiltak – alt fra førstehjelpsutstyr, refleksvester og redningsvester til hjertestartere og brannsikringsutstyr. I 2016 har Trygghetsfondet prioritert søknader som øker beredskapen rundt om i landet. Flere lag av Norsk Folkehjelp og Røde Kors har fått hjertestartere, varmesøkende kamera, redningsgrind, flytedresser, tørrdrakter og vakuummadrasser til frakt av sårede.
Tønsberg, 22. juni 2017