Endelig er de to siste utstillingsmodulene på plass! I lengre tid har vi jobber med å lage et firkløver av utstillingsmoduler med ulike temaer. Nå kan du også leke og lære om geologi og kulturhistorien i Færder nasjonalpark! Hurra! I rotunden i første etasje står de nå sammen med «Dyrene i nasjonalparken» og «Frisk Oslofjord». Dette feiret vi med offisiell åpning torsdag 30. juni. Vi inviterte kjente og kjære venner og samarbeidspartnere på moreller og mozell, musikkinnslag og historiefortelling. Og ordfører Jon Sannes erklærte utstillingene for offiselt åpent ved å sette siste brikke på plass i puslespillet vårt om Færder fyr, og plassere en gjenstand i scanneren som gir masse info på skjermen ved siden av! Utstillingene inneholder både analoge og digitale elementer, og har noe for både store og små.

Daglig leder Bente Molvig holde åpningstale og takker alle bidragsytere.

Daglig leder, Bente Molvig holder åpningstale og takker alle bidragsytere. Foto: Besøkssenter Færder nasjonalpark.

Musiker Per Kamfjord hadde flere musikalske innslag i løpet av arrangementet. Til og med fikk vi en unik opplevelse med en rykende fersk melodi til diktet «Stien til Verdens Ende», komponert kun for denne anledningen.

Musiker Per Kamfjord.

Musiker Per Kamfjeld hadde flere musikalske innslag i løpet av arrangementet. Foto: Besøkssenter Færder nasjonalpark.

Til geologiutstillingen har vi fått god og uvurderlig hjelp fra Gea Norvegica, Geoparken i Porsgrunn. Daglig leder, Kristin Ragnes, holdt en fem minutters oppsummering av 300 millioner år med geologisk historie og gjorde temaet levende og interessant. Spesiell fokus ble lagt på larvikitt, denne unike bergarten som bare finnes lokalt på denne siden av Oslofjorden. Larvikitt er også fremhevet i vår utstilling og er den du ser mest av i Færder nasjonalpark. 300 millionrt år gammel; tenk på alt den har sett og opplevd!

En viktig bidragsyter til utstillingen om kulturhistorie har vært Torunn Andersen, som fortalte en rørende og tragisk historie om livet på øyene i gamle dager. I utstillingen kan du bli kjent med ulike personer som har levd i det som nå er Færder nasjonalpark. Her har det vært loser og deres familie, fyrvoktere og sjømenn!

Geologi kort oppsummert!

Kristin Rangnes, daglig leder i Geoparken Porsgrunn, forteller om geologien i Færder nasjonalpark.

Torunn Andersen forteller historier fra gamle dager.

Torunn Andersen forteller om det harde livet til folk som bodde i skjærgården i gamle dager.

Og til slutt fikk ordfører Jon Sannes æren av å erklære utstillingene for åpne!

Siste brikke i puslespillet!

Ordfører Jon Sannes setter siste brikke i puslespillet om Færder fyr.

Og hva forteller vulkanen om?

Ordfører Jon Sannes setter en gjenstand i scanneren. Hva slags informasjon får man ut av denne vulkanen? Mye spennende info kan ses på skjermen ved siden av.