La oss oppleve naturen sammen! Færder nasjonalpark er et av landets aller viktigste områder for kystnært friluftsliv, og store arealer er sikret som offentlig eide friluftsområder. Båtturer, padling, vannsport, fotturer, fiske og bading er populære aktiviteter. Nasjonalparken og randsonen er et viktig rekreasjonsområde året rundt for både fastboende og hytteeiere, samt besøkende fra store deler av østlandsområdet.

Vannsport

Nasjonalparken er ideell for utøvelse av mange typer vannsport; seiling, padling, roing, kiting og dykking. Hver sommer arrangeres seilregattaer fra Fjærholmen og Sandøsund. Kajakk/kano kan leies på Verdens Ende, i Sandøsund er det båtutleie. Områdene sør for Sandø/Hvasser og utover i retning Færder/Store Færder er populære blant kitere og brettseilere hele året.

Se alle ulike tilbydere

Båttur

Færder nasjonalpark og områdene omkring Nøtterøy, Tjøme, Brøtsø og Hvasser er ideelle farvann for deg som liker båtliv. Med både vill- og idyllisk natur er båtturen en sterk opplevelse. Og du kan gjerne få med deg en guide.

Se alle ulike tilbydere

Fiske

Du kan fiske med stang eller snøre til eget bruk hvor som helst i nasjonalparken hele året. Svabergene på Verdens Ende er lett tilgjengelige og populære blant sportsfiskere. Disponerer du egen båt er det gode fiskemuligheter nær sagt overalt. Hummerfiske kan kun finne sted i perioden 1.10 kl 08.00 til og med 30.11, og utenfor de spesielle hummerfredningsområdene.

Brosjyre om fritidsfiskeHummerfredningsområde BolærneHummerfredningsområde Sandø

Sykle

Områdene rundt nasjonalparken er et eldorado for syklister! Det er sammenhengende sykkelsti hele veien fra Tønsberg til nasjonalparksenteret på Verdens Ende (snaut 30 km). En ypperlig anledning til å kombinere frisk luft, vakker natur og mosjon!

Se alle ulike tilbydere

Gå og løpe

På nettsidene Outtt.com kan du finne turforslag for Færder nasjonalpark. Laster du ned appen Outtt, har du kart og informasjon rett i lomma.

Klatre

Aktiv Fritids Via Ferrata på Tjøme byr på utmerket klatring. Det samme gjør det nedlagte Torås fort, i randsonen nær Verdens Ende. Også på Tjønneberget i randsonen sør på Hvasser er det spennende klatremuligheter. Alle disse steder er lett tilgjengelige, uten bruk av båt.

Les om Aktiv Fritid

Badeplasser

Færder nasjonalpark med omkringliggende områder har mange av landets beste badeplasser, enten du foretrekker svaberg som på Verdens Ende, eller sandstrender som nord på Sandø eller Lilleskagen på Hvasser.

Se full oversikt her

Golf

I parkens randsone ligger to flotte golfbaner. Tjøme Golfklubb har en av landets vakreste golfbaner og er Nordens eneste med Dobbel Ni design. Klassisk parkbane, omgitt av praktfulle eiketrær. Hyggelig kafé i ærverdige Rød Gård. Proshop og treningsområde. Også 18-hullsbanen til Nøtterøy Golfklubb ved Borgheim ligger i naturskjønne omgivelser. Klubbhus med restaurant, proshop m.m. Korthullsbane med 6 hull, driving range.

Riding

Stall Verdens Ende på Tjøme ligger med nasjonalparksenteret som nærmeste nabo. Her arrangeres en rekke aktiviteter som rideleir, rideskole, weekendkurs, turridning, oppstalling, ridetimer og mye mer. Rideturene foregår først og fremst i nasjonalparkens randsone.

Se stall verdens ende

Inspirasjon

Det er fascinerende å følge naturens skiftninger gjennom hele året. Nasjonalparken og randsonen tilbyr rike muligheter for fiske, fot- og sykkelturer. Og enkelte vintre kan du til og med ta skiene fatt! Det er en unik opplevelse. Eller hva med å følge kystleden Hvasser nord en vinterdag, eller gå Tjøme på langs når hvitveisen blomstrer? Hvis du har hund, ta den gjerne med, men husk båndtvangen fra 1.4 til 15.10. I sjøfuglområdene gjelder båndtvangen hele året.

Spise og drikke

Lysten på mat og drikke? Da finner du et rikt utvalg! Prøv noen av de mange tilbudene i Sandøsund på Hvasser, i Tjøme Sentrum eller Teie på Nøtterøy. Også Tønsberg har et rikt restauranttilbud. Mange satser på lokale matvarer. Vil du selv lage maten er det butikker med godt vareutvalg på de nevnte stedene.

Se alle ulike tilbydere

Gallerier og studioer

I nasjonalparkens randsone er det spesielt i sommermånedene et rikt utvalg av gallerier, studioer, verkstedutsalg for brukskunstnere.

Se alle ulike tilbydere

Historielag

Både Nøtterøy, Tjøme og Hvasser har svært oppegående historielag som alle har tilbud i sommerukene. De kan naturligvis også kontaktes hvis man har spørsmål om lokalhistorie, slekt og andre relevante emner.

Photo: Tjøme folkebibliotek

Se alle ulike tilbydere

Andre aktiviteter

I parkens randsone finnes det også muligheter for aktiviteter for den som ønsker seg et mer tilrettelagt tilbud. Her er det tilbud om leirskole og opphold på Røde Kors´feriested. Og man kan besøke en base camp eller skate parken på Tjøme.

Se alle ulike tilbydere